Winnipeg už má generálneho manažéra

08.06.2011 Celý región

Foto: SITA/AP
WINNIPEG 8. júna (WEBNOVINY) - Novým generálnym manažérom hokejového klubu zámorskej NHL vo Winnipegu sa v stredu stal Kevin Cheveldayoff. Štyridsaťjedenročný bývalý obranca, ktorý bol síce v roku 1988 draftovaný New York Islanders, no v NHL si nikdy nezahral, ukončil aktívnu hokejovú kariéru pre zranenie kolena v roku 1994. Následne začal pracovať v manažmente tímu Chicago Wolves v IHL a neskôr v AHL. V tomto klube sa prepracoval až na post generálneho manažéra.

V sezóne 2009/10 získal svoju prvú prácu v NHL, keď sa stal asistentom GM a starším riaditeľom pre hokejové operácie Chicago Blackhawks. Hneď vo svojej prvej sezóne získal Stanleyho pohár. Kevin Cheveldayoff je mladším bratom politika Kena Cheveldayoffa, ministra vo vláde kanadskej provincie Saskatchewan.

Do Winnipegu sa sťahuje po minulotýždňovej zmene vlastníka klub Atlanta Thrashers. Spoločnosť True North Sports and Entertainment nereflektovala na služby dovtedajšieho GM klubu Ricka Dudleya.


Brind'Amour a Lewis v trénerskom štábe Caroliny

Klub zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes posilnil svoj trénerský štáb o dve významné mená - svojho bývalého kapitána Roda Brind'Amoura a bývalého hlavného trénera Detroitu a Bostonu Dava Lewisa. Brind'Amour, ktorý priviedol ako kapitán Hurricanes v roku 2006 k zisku Stanleyho pohára, bude mať z pozície asistenta trénera na starosti rozvoj hráčov, Lewis tiež z pozície asistenta trénera prácu s obrancami.

Dvaja minuloroční asistenti trénera povýšili na posty v manažmente klubu. Ron Francis sa stal riaditeľom pre hokejové operácie a Tom Rowe sa stal členom skautského štábu Caroliny.
 

Vyberte región